Spydeberg kommune bygger rus- og psykiatriboliger (ROP) på Løvestad.

Seks leiligheter vil stå ferdig til høsten for å huse mennesker med samtidig ruslidelse og psykisk lidelse, ROP-lidelser på Løvestad i Spydeberg. Dette for å utøve sammensatte tjenester - samtidig behandling. 

 
 

-Ja, dette er så absolutt en gladsak. Det er kjempeflott at vi nå  får bygd små, lyse, pene leiligheter av gode materialer, sier Odd Strand som er prosjektleder for ROP-boligene i Spydeberg.  Adkomst til  bofellesskapet vil være gjennom hovedinngang. Stedet vil ha døgnbemanning.  I tillegg blir det et flott felles areal til glede for beboerne. Utearelene er planlagt både for aktivitet og rekonvalesens. Detaljplan for området ser du her

Som seg hør og bør i en Miljøkommune vil de nye husene bygges som passivhus etter  standander som må innfris for å oppnå Svanemerking. Dette innbærer at det stilles krav til miljøvennlig materialbruk,  og miljøvennlige energi løsninger. Med solceller på taket, vil det kunne produseres så mye eneregi, at det kan bli muligheter for å selge overskuddsstrøm til  Hafslund. 

Byggestart er satt til begynnelsen av november, og det er Askim entreprenør som har fått jobben. 

Tips en venn Skriv ut