SMS erstatter elevenes meldingsbok

Spydeberg ungdomsskole, Fotograf: Hjorthaug, Gunnar, Copyright: Spydeberg kommune Når elever ved Spydeberg ungdomsskole er syke, kan foreldrene melde fra til skolen på sms. Glem krøllete meldingsbøker og lapper som forsvinner. Foreldre til elever ved Spydeberg ungdomsskole kan kommunisere med skolen på sms.

«Spyd10e Simen har fått influensa og kommer ikke på skolen i dag. Hilsen Ellen». Hvis Ellen Holt Nybakk sender denne meldingen til nummeret 1963, registreres den i skolens system. Kontaktlæreren til sønnen Simen Nybakk, som er fersk tiendeklassing, får dermed beskjed om at han er borte fra skolen. Spydeberg ungdomsskole innfører den nye meldingsordningen 1. september. Foreldrene kan velge selv om de ønsker å forkaste meldingsboken til fordel for mobilen.

- Nå blir det lettere å gi og motta beskjeder. Jeg får også sjansen til å gi beskjeder i løpet av dagen. Meldingslapper har jo en tendens til å forsvinne, sier Ellen Holt Nybakk. En tydeligere kommunikasjon er målet med ordningen, ifølge assisterende rektor Magne Tronstad.

- Vi merker at det er mye krøll med meldebøker. Vi håper sms kan forbedre kommunikasjonen mellom lærere og foreldre. Erfaring fra andre skoler viser at foreldrene synes det er praktisk med en slik ordning, sier Tronstad.

Tips en venn Skriv ut