Skøyteglede for alle!

Skøytedag på Lyseren, Fotograf: Kobbevik, Åsmund, Copyright: Spydeberg kommune
Fredag 9. januar ble en annerledes skoledag for elevene ved Hovin skole. Elever, lærere og foresatte fylte opp biler og satte kursen 8 km nordover mot Lyseren. En mild og rolig vinterdag med et par minusgrader og 30-40 tykk is skapte rammene for en trivelig skøytedag for store og små.

Storfiskern!, Fotograf: Kobbevik, ÅsmundHandlet raskt
Fordi klimaet er i endring har det blitt vanskeligere å planlegge vinteraktivitene. ”Det var på planleggingsdagen (mandag) at vi bestemte oss for å ha skøytedag” forklarer assisterende rektor Geir Eriksen. Bare et par dager senere har vi fått påminnelsen om at det viktig å handle raskt når man arrangerer aktiviteter i det fri.

Full aktivitet
I tre og en halv time har elevene fra 2. til 7. klasse boltret seg på isen. Ved siden av å bevege seg fritt i området mellom Granodden og Hallerud, har det vært satt opp aktiviteter som pilking, bandy, trening på skøyteteknikk og langtur. Med entusiasme forteller Eriksen at det var to 2. klassinger som ble med på tur helt over til kanohuset på Vøyentangen.

Storfiskern
Pilkingen førte da også til resultater. Den som virkelig sikret middagen var Sindre Johansen i 5B. Han kunne stolt vise fram dagens fangst på 11 abbor. ”Jeg har pilket en gang før”, sier Sindre. Ikke overraskende har denne opplevelsen gitt mersmak.

Hjelpsomme foreldre
Geir Eriksen retter en spesiell takk til foreldrene som villig har stilt opp som sjåfører. De foreldrene som også satte på seg skøytene har fått en fin opplevelse. En av dem var Rune Melleby, pappa til Mathilde i 3 klasse. Han kan fortelle at barna har vært i aktivitet gjennom hele formiddagen. Og har de trengt en pause, så har det vanket både pølser og kakao på sidelinjen.

Tips en venn Skriv ut