Frisklivssentralen

logo friskliv

Spydeberg kommune har opprettet en Frisklivssentral fra 1. november 2015. Frisklivskoordinator holder til i Nordmyrveien sammen med Landsbylegene.

logo friskliv.jpg

Frisklivssentralen er en kommunal helsetjeneste med tilbud om hjelp til å endre vaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold og tobakk. Det gis også tilbud innen psykisk helse, søvn og helsefremmende og forebyggende oppgaver kommunen har behov for å løse. Frisklivssentralen samarbeider med mange ulike offentlige, frivillige og private aktører, for eksempel helsestasjonen, fastleger, fysioterapeuter, Nav, lokale treningssentre og frivillige lokale lag og organisasjoner.

Målgruppen er personer i alle aldre som har økt risiko for, eller har utviklet sykdom, og har behov for å endre levevaner og hjelp til å mestre egen helse.

  • Frisklivsresept

    Reseptperioden varer i 3 måneder med mulighet for forlengelse. Dette er et strukturert opplegg som inneholder samtaler samt mulighet for deltagelse på kurs og trening. Fastlege, nav, fysioterapeuter, helsesøstre eller annet helsepersonell kan henvise gjennom frisklivsresepten, men man kan også ta kontakt på eget initiativ. Å endre vaner er en krevende oppgave. Vi ønsker at du som benytter frisklivsresept opplever at du blir møtt der du er. Vi hjelper deg å sette mål og lage gjennomførbare planer.

  • Kurs

    Frisklivssentralen kan tilby Bra Mat kurs, tobakksluttkurs, kurs i mestring og forebygging av depresjon. Kursene vil bli satt opp etter etterspørsel og behov.

  • Tilbud om trening

    Pulsen, et treningstilbud for alle innbyggere i Spydeberg kommune. Treningen foregår mandager og torsdager i storsalen på Fjellheim kl. 1400 til 1500, og ledes av frisklivskoordinator eller fysioterapeut.  

Frisklivssentralen Spydeberg er på Facebook, lik oss gjerne!

 

 

Kontaktinformasjon;

Helén Christoffersen

Frisklivskoordinator

Familierelaterte tjenester – avd. Fysioterapi og Friskliv

Telefon: 458 71 840

Epost: frisklivssentralen@spydeberg.kommune.no

Besøksadresse: Nordmyrveien 3, 1820 Spydeberg

Tips en venn Skriv ut