BARN HJELPER BARN

Flaskeinnsamling, Fotograf: Spydeberg skoleBarna på Spydeberg skole klarte å samle inn den imponerende sum av 57.700 kroner på flaskeinnsamling. Pengene skal gå til barnehjemmet, Childrens Hope, i Kiev, Ukraina under aksjonen BARN HJELPER BARN.
Målet med årets innsamlingsaksjon var todelt: elevene skulle samle inn mest mulig penger til barnehjemmet og skulle være fysisk aktive under aksjonen.

Flaskeinnsamlingen:
Elevene ble delt inn i roder og delte ut lapper i postkassene både før og en påminnelse etter påske. 4. trinn hadde ansvaret for Grååsen, 5. trinn Lundsåsen, mens 6. og 7. trinn delte ut i sentrum. Det var tydelig at Spydebergs innbyggere hadde fått med seg aksjonen, det stod flasker utenfor nesten hver en dør. Lærerne kjørte rundt og tok med seg tomflaskene ned til Mega og Rema 1000. Barna samlet inn sekkevis med flasker. På Rema 1000 og på Mega stod flere elever og sorterte flasker i kasser og pantet i panteautomatene. Butikkene var godt forberedt med ekstra tomkasser og ekstra betjening. Omgitt av plastposer, sekker, flasker, bokser, elever og lærere var personalet blide og tålmodige.

Rektor Tove Moengen forteller i skoleavisen Vimar at skolen satte stor pris på den positive innstillingen og velviljen butikksjefene hadde. De gjorde det mulig å gjennomføre aksjonen!
Både små og store ved Spydeberg skole la ned en stor innsats denne dagen.

Sponsorløpet:
I sponsorløpet deltok alle elevene på skolen, fra 1.-7. trinn. Planen var at elevene skulle løpe en skogsløype på ca 600 meter. 1. trinn merket opp løypa, men etter noen få runder ble det bestemt at løypa var for gjørmete, den ble derfor flyttet. Den nye løypa var bare 340 meter lang.

Elevene var ivrige etter å skaffe seg sponsorer og ikke minst ivrige til å løpe. Noen elever løp hele 53 runder. Det står det respekt av. I snitt løp de 184 elevene 18 runder hver, mens lærerne ikke løp flere enn 3 runder i snitt!

Skoleavisa Vimar forteller:"Så var dagen endelig her, Ole John Ydse skulle komme til skolen og motta alle pengene. En stor sjekk ble overrekt av elevrådsleder, Ingrid Uleberg, under en samling i gymsalen. Ikke rart Ole John ble både målløs og rørt over den store summen penger og ikke minst den flotte innsatsen alle elevene hadde lagt ned for å hjelpe barna på barnehjemmet.
Vi fikk inn den fantastiske sum av 57.700 kroner!!!

Tusen takk til alle dere hjemme som har hjulpet oss slik at våre elever har sett at deres innsats hjelper. "Tips en venn Skriv ut