Andre episode av podcasten "Førstegangsvelgerne" ute

førstegangsvelgerne

Er du førstegangsvelger og lurer på hvordan valg foregår? Eller hvordan du skal bestemme deg? Eller hvor du kan stemme? Eller noe helt annet knytta til valget? 

 "Førstegangsvelgerne" har ikke svaret på alt, men tar for seg mye av det du kanskje lurer på første gang du skal stemme i et valg. Om bare noen få uker skal Marte Beck (19) og Mathilde Tehrani (19) stemme for første gang. I en helt ny podcast-serie følger vi deres vei til valglokalet. 

– Jeg føler at dette med politikk og valg er noe jeg absolutt ikke har kontroll på. Samtidig har jeg lyst til å få oversikt. Slik tror jeg mange unge tenker. Derfor fikk jeg ideen til denne podkasten. Jeg vil vise «de voksne» at vi er mange unge som bryr oss, og vil finne ut mer, sier Marte Beck.

Til daglig er 19-åringen fra Fredrikstad lærling i Østfold fylkeskommune. Her er hun utplassert fra medieproduksjonslinja ved Glemmen videregående skole.

Årets kommunestyre og fylkestingsvalg skjer 9. september. Marte Beck skal jobbe med den tre episoder lange podkast-serien nesten helt fram til valgdagen. 

I episode 2 av "Førstegangsvelgerne"  kan du høre hvordan det går når Mathilde og Marte tar valgomaten til NRK.

Episode 2 er ute

 

Foto: Miriam Magnussen

Tips en venn Skriv ut