Foredrag med Anne Sverdrup-Thygeson: Insektenes planet

Foredrag om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene som er forutsetningene for vårt eget liv.

Anne Sverdrup-Thygeson er professor i bevaringsbiologi ved NMBU, Universitetet på Ås, og har forsket på insekter i mange år. Hun underviser i naturforvaltning og biologisk mangfold i skog og er en ettertraktet og prisbelønnet formidler og foredragsholder.

Våren 2018 ga hun ut sin første bok, "Insektenes planet. Om de rare, nyttige og fascinerende småkrypene vi ikke kan leve uten." Boka er kritikerrost, er nominert til Brageprisen som årets beste populærvitenskapelige bok, og er solgt til 20 land.

Bokomtale:
I hvert tenkelige miljø, hver eneste krik og krok på jorden, kravler, kryper, flyr og spankulerer de – i et enormt antall. For hvert menneske som lever, finnes det 200 millioner av dem: insektene. De lever i seks tusen meters høyde, i de dypeste grotter, i døpefonter, inne i datamaskiner og i hvalrossens nesebor. Og de er livsviktige for oss, disse merkelige vesenene. De bryter ned døde organismer, bestøver planter og er mat for andre dyr.

Les mer om arrangementet her: http://www.spydeberg.kommune.no/foredrag-anne-sverdrup-thygeson.6189135-377269.html

Gratis inngang, enkel bevertning.

Svarstad Libris Askim stiller med boksalg, forfatteren signerer.

Arrangeres i samarbeid med Spydeberg biblioteks venner. Arrangementet er også støttet av Bokåret 2019 ved Nasjonalbiblioteket.

Arrangør: Spydeberg bibliotek
: Spydeberg bibliotek
Tid: tirsdag 4. juni 18:30